Boekreeks investeren in je leven

By
1 Minute Read

Als Geldarchitecten werken we tijdens onze financiële coachingtrajecten rond onze 6 financiële pijlers. Daarbij ervaren we ook de verschillende vragen die we krijgen tussen 20'ers, 30'ers, 40'ers of 60'ers. Elke levensfase is anders en heeft zijn eigen zorgen, noden en kansen. 

Auteurs Michael Van Droogenbroeck en Ewald Pironet hebben een boekenreeks uitgebracht die voor elke levensfase de juiste praktische tips en achtergronden brengt. Zo ga je als jonge koppel anders kijken naar je eerste hypotheek als wanneer je een 50'er bent en de kinderen ondertussen uit het huis zijn. 

Wat de auteurs zelf vertellen over elk boek:

Investeren in de eerste helft van je leven

Voor alles is er een eerste keer. Dat geldt ook voor financiële zaken. Denk maar aan je eerste spaarboekje (is dat nog wel iets waard?), je eerste loon (hoe onderhandel je en wat doe je ermee?), je eerste belastingaangifte (waar moet je op letten?), je allergrootste aankoop, een woning (of toch eerst huren?), je eerste vaste partner (welke afspraken maak je?), je eerste kind (wat kost en levert die kleine koter op?), je eerste stapjes op de beurs (of toch beter bitcoins?) enzovoort. Dit boek zet je op weg.

 

Investeren in de tweede helft van je leven

Vanaf de tweede helft van je leven kun je vaak iets meer opzijzetten. Maar een spaarrekening rendeert niet, zegt men. Klopt dat? Hoe vind je dan je weg in alle spaar- en beleggingsopties? Hoe weet je wat er bij je past en hoe begin je eraan?Hoeveel heb je nodig voor je oude dag, en hoe zorg je dat er ook wat overblijft voor je kinderen en kleinkinderen?

 

Investeren in de derde helft van je leven

Je bent (binnenkort) met pensioen, en je hebt een appeltje voor de dorst bij elkaar gespaard. Maar wat kost oud(er) worden? Moet je (veel) belastingen (blijven) betalen als je met pensioen bent? Mag je (voltijds) bijklussen? Heeft het voor zestigplussers (nog) zin om (actief) te beleggen? Schenk je (nu al) aan je (klein)kinderen, of stel je (ook) een testament op? Wat doe je met je huis, ruil je dat in voor een (service)flat? Kun je daar nog (gemakkelijk) voor lenen op oudere leeftijd? En (waarom) kan een zorgvolmacht nuttig zijn?

 

We zijn zelf fans van deze boekenreeks "investeren in de eerste/tweede/derde helft van je leven" en gebruiken zelf in de Geldarchitect coachingtrajecten eenzelfde focus per levensfase.

 

 

 

Picture of Tom Horemans

Tom Horemans

Sinds ik in 2019 mijn coachingskills via diverse opleidingen naar een hoger niveau tilde, coach ik mijn klanten op een succesvolle manier en faciliteer ik op die wijze hun financiële zelfgroei. Wanneer je je overweldigd voelt door de hoge eisen van de hedendaagse levenswijze, zal ik u helpen met zelfmotivatie en het creëren van orde en rust in uw leven. Dit kan via financiële coaching voor u gefaciliteerd worden . Verder werk ik via een financiële doorlichting aan het vermogen van u, als particulier en/ of ondernemer. U krijgt de kans om aan de slag te gaan met een persoonlijk financieel groeiplan. Koester het! Zelfstandigen begeleid ik binnen hun zoektocht naar fiscale oplossingen en pensioenopbouw vanuit een financieel dwarsdenken. Kortom, ik stel u en/of uw bedrijf centraal om te komen tot de ultieme financiële oplossing!

Author