Hoe dubbele verzekeringen vermijden en welke nadelen hebben deze?

By
2 Minutes Read

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om gezondheid, auto's, woningen of reizen, we zijn omringd door een netwerk van verzekeringspolissen die bedoeld zijn om ons te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden.

Bij Uw Geldarchitect zijn je verzekeringen 1 van de centrale pijlers waarop we werken en samen aan de slag gaan om mogelijke optimalisaties naar boven te brengen

1 van de problemen, die we geregeld ontdekken is het zogenaamd dubbel verzekerd zijn. In verzekeringstaal wordt dit verbloemd benoemd als "samenloop van verzekeringen".

 

Zijn er voordelen van Dubbel Verzekerd zijn?

  1. Extra Dekking: Een van de duidelijkste voordelen van dubbel verzekerd zijn, is de extra dekking die het biedt. Als je bijvoorbeeld zowel een reisverzekering als een ziektekostenverzekering hebt die dekking biedt tijdens reizen, vergroot dit je mogelijke bescherming.

  2. Dubbele Uitkeringen: In sommige gevallen kan het hebben van meerdere polissen leiden tot het ontvangen van dubbele uitkeringen in geval van een claim. Dit kan vooral gunstig zijn als de dekking/waarborg van de ene verzekering niet voldoende is om alle kosten te dekken. Maar het is dus zeker niet zo, dat je steeds een dubbele uitbetaling zal krijgen.

  3. Flexibiliteit bij Claims: Als je een claim indient, kun je kiezen welke verzekering je wilt gebruiken, afhankelijk van welke de gunstigste voorwaarden en vergoedingen biedt. Dit geeft je meer flexibiliteit bij het beheren van financiële tegenvallers. In dit geval moet je natuurlijk ook wel een goed overzicht hebben van je mogelijke verzekeringspolissen.

 

Zijn er ook nadelen van Dubbel Verzekerd zijn?

  1. Dubbele Kosten: Het meest voor de hand liggende nadeel is de dubbele kosten. Het hebben van meerdere verzekeringen betekent dat je premies moet betalen voor elke polis, wat op de lange termijn kan leiden tot aanzienlijke financiële lasten.

Een concreet voorbeeld uit 1 van onze coaching trajecten: 

Een vergeten verzekeringspolis en de vraag of die nog voldeed aan zijn huidige situatie, meer was er niet nodig om deze klant een mail te laten sturen naar zijn verzekeringsmakelaar. Hij kreeg een offerte met identieke voorwaarden, en een premie die gespreid over de komende vijfentwintig jaar maar liefst 50.000 euro goedkoper was.

 

  1. Overlap in Dekking: In sommige gevallen overlappen de dekkingen van verschillende verzekeringen elkaar. Dit kan leiden tot verwarring en frustratie bij het indienen van claims, omdat je mogelijk niet weet welke verzekering de beste dekking biedt voor een specifiek incident.

  2. Administratieve Complexiteit: Het beheren van meerdere verzekeringspolissen kan administratief ingewikkeld zijn. Het bijhouden van premiebetalingen, voorwaarden en beleidsdetails kan tijdrovend zijn en het risico op verwarring vergroten.

 

 

Hoe gaan wij aan de slag met je verzekeringen?

  1. Breng alle verzekeringen in kaart
  2. We evalueren samen de dekking en kosten
  3. We voorzien je van alle gegevens om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij
  4. We bespreken samen het nieuwe voorstel dat je kreeg

 

Belangrijk hierbij is dat Uw Geldarchitect zelf geen makelaar is en je dus ook geen verzekeringen zal verkopen. We gaan net aan de slag om eventuele optimalisaties in je verzekeringen naar boven te brengen. 

Regelmatige evaluatie van je verzekeringsportefeuille is essentieel om ervoor te zorgen dat je optimaal beschermd bent zonder onnodige kosten.

Picture of Tom Horemans

Tom Horemans

Sinds ik in 2019 mijn coachingskills via diverse opleidingen naar een hoger niveau tilde, coach ik mijn klanten op een succesvolle manier en faciliteer ik op die wijze hun financiële zelfgroei. Wanneer je je overweldigd voelt door de hoge eisen van de hedendaagse levenswijze, zal ik u helpen met zelfmotivatie en het creëren van orde en rust in uw leven. Dit kan via financiële coaching voor u gefaciliteerd worden . Verder werk ik via een financiële doorlichting aan het vermogen van u, als particulier en/ of ondernemer. U krijgt de kans om aan de slag te gaan met een persoonlijk financieel groeiplan. Koester het! Zelfstandigen begeleid ik binnen hun zoektocht naar fiscale oplossingen en pensioenopbouw vanuit een financieel dwarsdenken. Kortom, ik stel u en/of uw bedrijf centraal om te komen tot de ultieme financiële oplossing!

Author